Мечетата са най-емблематичната плюшена играчка, която е обичана от малки и големи.

Мечетата са най-емблематичната плюшена играчка, която е обичана от малки и големи.

окт 03, 2022

Искате да направите запомнящ се подарък? Голямото плюшено мече със сигурност ще впечатли своя получател, без значение дали е изненадата е за дете или за възрастен.


За какъв повод да взема
голямо плюшено мече за подарък

Приятел за малчуганите

Мечетата са най-емблематичната плюшена играчка, която е обичана от малки и големи. И има защо. Мекичкото мече създава асоциации за сила, нежност, грижа. То е символ на обич и топлота. Облите му форми са умилителни и е чудесно за гушкане.

Затова и всяко дете има своето любимо плюшено меченце. Нерядко именно то е най-обичаното другарче за сън, което малчуганът всеотдайно гушка, когато бъде сложен в креватчето си. Най-гигантските мечета често са дори по-големи от притежателите си, така че детето може да си полегне удобно в своя мек мечок или пък да се бори с него.

Все пак бъдете внимателни. Важно е ако детето е под три годинки, важно е мечето да не е с много дълга козина, както и да няма лесно отделящи се части (копчета, пайети). Предпазливостта е важна, тъй като бебетата и малките деца са неумели, дърпат, мачкат и дъвчат играчките си. Това пък може да доведе до неволно поглъщане на части.

Изненада за големите

Плюшените мечета са чест подарък за тийнейджъри и дори за възрастни хора. Тази играчка е символ на любов, привързаност и грижа. Понякога тя изразява много повече от дълги изречения и сложни думи. Неслучайно някои от големите плюшени модели са със сърце или с романтични нежни послания. Те са чудесен подарък за деня на влюбените, за годишнина, за рожден ден, както и прекрасна изненада без повод.

Меките очарователни големи мечки могат да бъдат и подарък за добре дошъл, както и да помогнат за важни съобщения. Нерядко именно те са верни съюзници в една от най-важните мисии: предложението за брак. Те могат да бъдат изпратени и като посланици – когато изпращачът отсъства, мечето може да пристигне по куриер, придружено от букет и бонбони, просто за да засвидетелства любов и привързаност, неподвластни на времето и пространството.


Какви размери на
големите плюшени мечета са подходящи за подарък?

Когато избирате подарък, най-важно е да познавате добре човека, за който е предназначен. Когато сте наясно с неговите предпочитания, вкус и стил, вие можете да се спрете на най-подходящата изненада, която наистина ще го зарадва.

Когато говорим за деца, важна е възрастта им. При малките бебета е добре големината да е такава, че хлапето да може да играе удобно с новия си плюшен приятел, да го носи, да го гушка. Освен това, както вече споменахме, насочете се към мек плюш с къс здрав косъм.

По-големите деца вече започват да се впечатляват от по-мащабни играчки и ще бъдат ентусиазирани да притежават огромен мечо. Те ще чувстват голямата играчка като другарче и дори като свой пазач.

Ако избирате подарък за тийнейджър или възрастен, големите модели определено ще предизвикат неповторим ефект и ще бъдат запомнени като емблематичен жест. В последствие те заемат ключово място в стаята на своя нов притежател.


От какъв материал е пълнежът на
големите плюшени мечета

Мечките са невероятно меки, удобни, нежни… Питали ли сте се на какво се дължи това? Основните компоненти са два: платът, с който са облицовани, и пълнежът. Плюшът от външната страна е важно да е висококачествен, здрав, оцветен с безопасни за здравето багрила. Що се отнася до пълнежа, той може да бъде естествен или синтетичен.

Синтетичните пълнежи за плюшени играчки са изработени от дунапрен или от силиконови нишки. Те са леки, хипоалергенни и лесни за поддръжка.

Естественият пълнеж е от пух (например заешки). Големите модели с пълнеж от пух се отличават с невероятна мекота и нежност.


Какви видове ще откриете в каталога на
Iguana.bg

Като един от най-големите онлайн магазин за дома и семейството Iguana.bg винаги се грижи да предложи богат асортимент във всяка от категориите, за да ви предостави възможност да пазарувате качествени стоки лесно удобно и от едно място. Тук е правилната онлайн локация, когато е време за ремонт, когато искате да се подготвите за почивка, за къмпинг, когато планирате да обновите домашното оборудване, както и когато искате да зарадвате някого с незабравим подарък.

В категорията ни с големи плюшени мечета с много любов подбрахме за вас предложения, които ще донесат щастие на хлапетата, ще трогнат влюбените и ще подарят топлота и радост на възрастните. Сред предложенията ни ще откриете:

  • Плюшени мечета с размери 60 - 80 см. С очарователна панделка на врата, с рокличка или с гащеризонче;

  • Големи мечета с размери 100 – 120 см. В различни деликатни цветове: класическо бяло, нежно розово, уютно бежово;

  • Огромни. Най-гигантските плюшени мечки, които предлагаме, достигат до внушителните 170 см. Това е най-големият модел, предлаган на пазара у нас. Може би е дори по-висок от вас? В седнало състояние достига приблизително 130 см. Сериозната му височина го превръща в пълноправен член на семейството;

  • Възглавнички. Мечешката идея е включена и в разнообразни тематични плюшени аксесоари като възглавници (във форма на сърце и др.). Интересни са и вариантите със забавни надписи, празнични поздравления, със снимки и др.


Как да ги поддържате

Всяка плюшена играчка, която ще откриете в нашия каталог, е придружена от инструкции за поддръжка. Обикновено моделите могат да се перат в пералня, но обърнете внимание на препоръчителната температура. За някои модели тя достига до 60 градуса, докато при други не бива да надвишава 30 градуса. Ако не се съобразите с препоръките, има опасност мечето да се сплеска и да загуби от очарованието си.


Какво да знаете за поръчките в
IGUANA.BG

Поръчката в онлайн магазина ни става за секунди, а за да бъдем сигурни, че всички полета са попълнени коректно и да избегнем вероятността за грешки, изпращаме пратките след като потвърдим поръчката ви и по телефона.

Доставката можете да очаквате от 24 часа до 5 дни след като поръчката е потвърдена. Имате възможност да изберете получаване в офис на Еконт или доставка до адрес. За поръчки на играчки над 100 лв. транспортните разходи до офис на Еконт са за наша сметка.

Възползвайте се от супер офертите и не изпускайте големите отстъпки. Купете качествени продукти на достъпни цени още днес в Iguana.bg

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: