Предимства и приложения на полиетиленовите платнища с капси

Предимства и приложения на полиетиленовите платнища с капси

окт 17, 2022

Какви са предимствата на полиетиленовото платнище и как да го използвате оптимално? Вижте всичко важно по темата тук!

Какви са предимствата на полиетиленовите платнища

Материал

Полиетиленът е най-масово произвежданата пластмаса с многобройни приложения. Възможността от този материал да бъде създадена тънка и същевременно гъвкава и здрава тъкан го прави перфектния избор за изработка на защитни платнища.

Тъканта на платнището е с гъста оплетка, а полиетиленовият материал е тип найлон. И макар найлонът по принцип да не се слави като една от най-устойчивите материи, тук нямате място за притеснение, тъй като не говорим за стандартния найлон, който изтънява и бързо става чуплив от слънцето. Този продукт се отличава с изключителна здравина. Стабилната оплетка е промазана, което ѝ придава висока плътност и издръжливост. За допълнително подсигуряване е добавена и армировка, която повишава устойчивостта.

Промазаната материя е напълно водонепромокаема. Наред с това тя е устойчива и на UV лъчи. Всичко това означава, че полиетиленовите платнища са перфектно решение за защита на различни обекти при неблагоприятни атмосферни условия, включително влага и слънце. Издръжливи са също на разпъване.

Всички подобрения за по-висока издръжливост и трайност обаче не отежняват материала. Той запазва лекотата и деликатността си. Теглото му е едва 90 грама на квадратен метър.

Приложения

Полиетиленовото платнище е универсален помощник в многобройни мисии:

       За градински мебели и техника. Влагозащитата е от съществено значение, когато искате да удължите живота на градинското си оборудване. С идването на студените месеци е добре да приберете мебелите на закрито. Ако обаче нямате подходящо помещение за това, удачен вариант е и да им осигурите качествена изолация от студа и снега. Това често се прави с брезент или найлон, но и двете не са най-доброто решение. В първия случай покритието е здраво, но твърдо и тежко, а във втория – прекалено неустойчиво и тънко. Полиетиленовите платнища предоставят перфектното съотношение между лекота и надеждност. Освен това са бърз лесен вариант, с който дори при изненадващо влошаване на времето и през летния сезон за секунди можете да реагирате и да покриете оборудването за градина;

       За изграждане на навеси и други временни конструкции. Лекотата на водоустойчивия материал позволява да той да бъде използван в разнообразни приспособления, шатри и други, тъй като той не натоварва носещата конструкция. Освен това не изисква специални строителни умения, за да бъде закачен;

       За автомобили. Промазаната материя от полиетилен е отлично решение и за покриване на колата. Ще я предпази от ненужно излагане на UV лъчи, дъжд, вятър и сняг;

       За мотоциклети. Тези возила имат особено голяма необходимост да бъдат поддържани сухи и чисти, тъй като седалката и системите за управление са изложени директно на атмосферните влияния;

       За земеделие. Полиетиленовите платнища могат да участват в изграждането на оранжерии, както и да играят съществена роля за предпазване на земеделската продукция от измръзване през зимните месеци. Огромно предимство на материала, е че макари лек и тънък, той поддържа нормални нива на влажност и запазва температурата в покритото пространство значително по-висока от тази на околната среда. Ако зоната, в която е поставен, е с висока влажност, за да се елиминира рискът от поява на плесен и мухъл, можете да предвидите отвори за вентилация. Покритията са устойчиви и на градушки.;

       За покриване на товари в ремаркета. При осигуряване на стабилно закрепване, можете да разчитате на водоустойчивото покривало, че ще защити товара ви, без значение дали прекарвате техника, суровини и т.н.;

       В строителството. Покривното фолио от промазан полиетилен е удачен избор за предпазване на строителни материали. То осигурява ефективна защита против дъжд, против слънце, против вятър и сняг;

       За къмпинг. Полиетиленовият материал може да се използва за изолираща влагата основа, която се поставя под палатката.

Може ли да замръзне полиетиленово платнище

Покривният материал е подходящ за използване на открито през зимата и е ефективността му като защита срещу сняг, градушка и минусови температури е едно от най-съществените му предимства. Материалът е здрав, устойчив и издръжлив на минусови температури. С него ефективно можете да предпазите от измръзване посеви, техника и други.

До каква температура предпазва полиетиленово платнище

Полиетиленовите платнища са проектирани да устоят на големи температурни амплитуди. Можете да разчитате на тях при температури от -50 до 60 градуса по Целзий.

Имайте предвид обаче, че продължителното излагане на слънце понижава характеристиките на материала (еластичност, здравина). Макар той да има висока устойчивост на UV-лъчите, постоянното слънцегреене постепенно го амортизира.

В закрити пространства първоначалните показатели на платнищата се запазват в продължение на поне 5 години. На открито обаче, при постоянно ползване, е добре да подновявате покривалата веднъж годишно.

Какъв размер полиетиленово платнище е необходимо за лек автомобил

Логично е моторните превозни средства с различни размери да имат нужда от съответстващите на габаритите им покривала. Ако се колебаете как да се спрете на платнище с подходящите размери, тук ще ви дадем съвет как да ги определите.

Първата стъпка е да направите контролно измерване на големината на автомобила си. Започнете от долната част на предната броня и фаровете и прокарайте права линия от там по предния капак, през предното стъкло, покрива, задното стъкло, задния капак до долната част на задната броня. След като имате тази дължина, добавете към нея 20-30 см за всяка страна и това е препоръчителната дължина на вашето покривало.

Тези 20-30 см са аванс, гарантиращ, че защитното платнище ще може да покрие добре всички части на колата и ще бъде поставено спокойно, без да е нужно да придърпвате оттук-оттам.

За връзването ще можете да си помогнете с халки или капси, които се предлагат към полиетиленовото покривало.

Какви видове ще откриете в каталога на Iguana.bg

В онлайн магазин Iguana.bg предлагаме качествени полиетиленови изолационни тъкани с различни размери. Сред тях са 2/3 м, 3/4 м, 3/5 м, 4/5 м, 5/8 м, 8/10 м и др. Опаковани са в удобни за транспортиране пликове. Изберете подходящия за вас продукт и поръчайте на достъпни цени и с бърза доставка!


При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: