САНИФОРТ - 75 Таблетки за дезинфекция на вода в плувни басейни и контрол на алгите

13.99 лв
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни

ВИСОКОКАЧЕСТВЕН СЕРТИФИЦИРАН препарат за дезинфекция на вода в плувни басейни и контрол на алгите, който е подходящ за употреба в семейни и детски надуваеми басейни.

Ефективен при ниски концентрации и притажава бактерицидно, вкл. туберкулоцидно, спороцидно, вирусоцидно, фунгицидно и алгицидно действие.


Опаковка от 75броя таблетки - 250гр.

13.99 лв
САНИФОРТ - 75 Таблетки за дезинфекция на вода в плувни басейни и контрол на алгите 1
13.99 лв

САНИФОРТ – таблетки  по 3,3гр. за дезинфекция на вода в плувни басейни

Номер на издаденото разрешение за пускане на пазара: 0042-2/10.08.2008 г.

 Приложение:

- Дезинфекция на вода в плувни басейни

 Активни вещества :

Натриев дихлоризоцианурат (дихидрат): - Гранулат: мин. 99 %, Свободен хлор: 55 – 56,5 %

 Свойства:  бели таблетки,специфичен мирис  на хлор, рН  5,5 – 7,0 на 1 %-ен разтвор , поради ниската концентарция за дезинфекция на питейна вода, след разтварянето на препарата слабата специфична миризма на хлор изчезва след около 30 минути, няма специални изисквания за температурата и твърдостта на водата.

Спектър на действие:

 
САНИФОРТ представлява изключително ефективен при много ниски концентрации препарат с бактерицидно, вкл. туберкулоцидно, спороцидно (B.subtilis), вирусоцидно (Полиомиелитен вирус тип 1,2,3, Аденовирус 3, коксаки вирус типове А2, В1 и В5, HАV, HBV, HIV), фунгицидно (C. albicans, A. niger) и алгицидно действие. Съдържащият се в САНИФОРТ Натриев дихлоризоцианурат притежава мощно гермицидно действие върху вегетативните форми на грам-положителните и грам-отрицателните бактерии,гъбички, протозоа, водорасли и Entamoeba histolytica. САНИФОРТ има и изразен вирусоциден ефектвърху вирусите на хепатит А, HIV, полиомиелит тип 1, 2 и 3, аденовирус 3, Coxsackie вирус тип А2, В 1 и В5. Ефектът му се дължи на освобождаването на активен хлор, което предизвиква необратими увреждания и унищожаване на микроорганизмите. Поради тази причина продуктът представлява надежден дезифектант за поддържане на водата в плувни басейни.


САНИФОРТ се използва под формата на воден разтвор, в който той лесно, бързо и напълно се разтваря.Нивото на свободен хлор, необходимо за гермицидния ефект на препарата, се постига незабавно.Хипохлорната киселина ( HOCl), формирана при тази реакция, има 80-100 пъти по-силен гермициден ефект от хипохлоридните йони (OСl). Тези две съставки осигуряват остатъчния свободен активен хлор.

 

Начин на употреба:

Обект на дезинфекция

Работен

разтвор

 

Експозиция

 

Плувни басейни

(сладка вода)

 

първо пълнене

4 -8табл. / 1000 л вода

 

12 часа в ОТСЪСТВИЕ НА КЪПЕЩИ СЕ (хиперхлориране)

поддържаща доза

1/4 - 1/2 табл./ 1000 л вода

 

1- 2 пъти дневно на 12 часа при концентрация

на свободен хлор 0.2 - 0.5 мг/л вода

Съдържанието на свободен хлор се

определя по БДС EN ISO 7393-2001*

 

Плувни басейни

(морска или

минерална вода)

 

Първо пълнене

8-16 табл. / 1000 л

вода

 

12 часа в ОТСЪСТВИЕ НА КЪПЕЩИ СЕ (хиперхлориране)

 

поддържаща доза

11/2 – 2 1/2табл. / 1000 л вода

1 – 2 пъти дневно

 

*За прецизна дозировка на препарата следва да се отчита хлор поглъщаемостта на водатаПравото на отказ не се прилага, когато:

  • Когато потребителят е закупил препарат под формата на течност, прах, гел и го е е отворил и използвал, (напълно или частично) като по този начин е нарушил оригинално опакования продукт.
  • За доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: