Зелени мрежи против градушка за земеделие и за засенчване на огради

Зелени мрежи против градушка за земеделие и за засенчване на огради

яну 13, 2023

Търсите лесен и бърз начин да създадете ограда? Или пък искате да покриете видимостта на вече съществуващи огради и да подобрите визията им? Мрежите в този раздел са практичното решение за вас!

Повече за материала

Мрежите, предлагани в тази продуктова категория са мултифункционални и намират редица приложения в градска среда, на село, на вилата, както и при почивки сред природата. Плетените синтетични тъкани могат да осигуряват както дискретна защита от любопитни погледи (особено при огради), така и ефективно да предпазват от различни атмосферни фактори (тенти, сенници и др.).

Тъканта е изработена от висококачествени полиетиленови влакна, които впечатляват със своята здравина, гъвкавост и устойчивост. Плетката не е прекалено плътна, но е достатъчно здрава, за да устои на вятър, студ и влага. Освен това тъканта е UV стабилизирана, което означава, че предпазва от вредното греене на слънчевите лъчи и същевременно е достатъчно устойчива, за да не се повреди при продължително използване на открито.

Какви са предимствата на мрежите при използването им за огради

За ограждане

Полиетиленовите мрежи са отлично решение за ограждане на дворове, чардаци, градини, лозя, строежи и др. Поставянето им е лесно и бързо. Могат да се използват за ограждане самостоятелно. За целта е нужно да осигурите стабилни опори, за които да бъдат прикрепени краищата на мрежата. При самостоятелна употреба обаче служат по-скоро като не като предпазна, а като символична ограда, указваща границите на отделни парцели, зони с различно предназначение и т.н.

Като допълнение към съществуващи огради

Ако ви е нужна ограда, осигуряваща по-голяма сигурност и същевременно дискретност, можете да използвате тъканта като завършващ елемент към вече изградени огради. Обикновено се комбинират с огради от метал или друг материал, през който видимостта е голяма. Полиетиленовите оградни мрежи осигуряват уединение и предпазват двора от любопитни погледи.

Същевременно дизайнът им позволява да се впишат деликатно в градинския интериор. Зеленият цвят хармонира с естествената зеленина на двора и се превръща в чудесна декорация към ландшафта на къщата.

Друго полезно свойство на мрежите-огради е, че те предпазват от вятър. Можете да ги използвате за създаване на по-закътано и сигурно място на открито, предназначено за хора, домашни и селскостопански животни.

Важен момент при покупката на синтетичната тъкан е, че вие определяте дължината. Те са навити на ролки и се продават на метър. Така че можете да поръчате избраната от вас дължина в зависимост от това колко дълга е оградата, която ще покриват, или колко обширна е площта на зоната, която ще ограждат. Имате възможност да поръчате парче с дължина от 10 до 100 м. (100 м е дължината на цялата ролка, която ще ви е нужна, ако оградата ще бъде дълга).

За какво най-често се използва засенчваща мрежа

Както вече споменахме, предлаганата в раздела полиетиленова мрежа се използва не само в качеството ѝ на ограда, но и като изкуствено, но стилно допълнение към екстериора, което осигурява сянка и хлад. Свойствата за UV защита на материала го правят подходящо решение в случаите, в които желаете да се скриете от вредното и досадно слънцегреене и да си създадете сенчесто кътче за отмора.

Защитната мрежа може да бъде поставена на чардаци, тераси, както и да бъде добавена към различни беседки, летни кухни и др. Имате възможност да я използвате като тента, перде или друго допълнение. Можете да я използвате и като покривен елемент към временни постройки: шатри, кътове за хранене в двора и т.н. Продуктът е особено практичен за употреба в къмпинги. От него могат да се изработят засенчващи покривала, които са компактни, прибират се и се пренасят лесно и могат да бъдат поставени и махнати по всяко време.

Каква ширина на засенчващи мрежи се използва за градина

Когато говорим за размери, винаги трябва изходната ни точка да бъде какви са конкретните нужди и предназначението на съответното приспособление. Както беше споменато по-горе, материалът се продава на метър. Имате възможност обаче да избирате между видове мрежи с различна ширина.

В нашия магазин ви очакват модели, широки от 1 до 4 метра. Направете избора си в зависимост от площта, която ще покривате. Може би ще покривате само една леха, или пък цял широк участък? Ако изберете широките модели, е важно да проектирате качествена конструкция. Не бива да се стига до увисване на покривалото в центъра, тъй като това прави съоръжението по-нестабилно, ненадеждно и неефективно.

Какъв процент на засенчващи мрежи е най-препоръчителен

Осигуряването на сянка и прохлада през летния сезон е жизненоважна мисия, която трябва да проведете за двора, за терасата, за верандата и за другите открити пространства в апартамента и къщата. Предлаганите от нас тъкани са с фактор на засенчване и UV защита 85%, което означава, че под тях можете спокойно да прекарате дълги спокойни часове. Те отблъскват агресивните слънчеви лъчи и ви предпазват от вредата на ултравиолетовото лъчение.

Ефективни ли са за предпазване от градушки

Мрежите от този тип са практичен начин за превенция срещу градушки. Можете да ги използвате в градината за предпазване на селскостопанска продукция. Функционални са, тъй като нямат пълна покривност и пропускат от живителната за реколтата светлина, не запарват и не натежават от дъжд или сняг, тъй като водата изтича през тях. Същевременно са достатъчно здрави и плътни, за да задържат ледените късчета при евентуална градушка.

Бихте могли да им поверите и предпазването от градушки на автомобили, мотори и други МПС.

Защо да поръчаме от Iguana.bg

Онлайн магазин Iguana.bg е виртуално кътче, където на едно място сме събрали хиляди качествени, практични и полезни предложения за къщата, за апартамента, за офиса. В различните ни категории ще откриете електроуреди, аксесоари и оборудване за дома, мото екипировка, стоки за свободното време. В огромен раздел сме се постарали да осигурим и изобилие от стоки за децата. Богат е изборът ни и на артикули за двора и градината, където именно откривате и настоящата мрежеста ограда.

Не пропускайте да разгледате и раздела ни с промоции! Там на едно място сме събрали всички оферти с отстъпка, които са актуални към момента, така че задължително се възползвайте от възможността за изгодна сделка. Поръчайте супер продукти от висок клас на достъпни цени от Iguana.bg!

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: